Stembureaumodule

De stembureaumodule van TSA Verkiezingen bv, dé ondersteuning tijdens het verkiezingsproces!
De stembureaumodule is een uitgebreid en gebruiksvriendelijk hulpmiddel tijdens het verkiezingsproces. De stembureaumodule is device-onafhankelijk en aanpasbaar naar de wensen, werkwijze en eisen van uw gemeente.

Self-Service: Aanmelding en indeling van uw stembureauleden

U kunt uw stembureauleden eenvoudig uitnodigen om zitting te nemen tijdens de verkiezingsdag. Ieder stembureau lid heeft de mogelijkheid om via de Self Service zijn of haar beschikbaarheid aan te geven en welke voorkeuren hij of zij heeft voor de betreffende dag. Op basis van de voorkeuren van de aangemelde stembureauleden, de benodigde inzet en de eisen die de gemeente heeft gesteld, zal de meest ideale indeling voor ieder stembureau automatisch worden bepaald.

Wilt u naast de voorkeur meer weten van uw stembureauleden? U kunt gemakkelijk de stembureauleden de mogelijkheid geven om aanvullende gegevens op te geven. Denk hierbij aan dieetwensen of allergieën.

Flexibel en overzichtelijk
U ziet in één oogopslag of de bezetting van de stembureaus compleet is en welke leden benoemd kunnen worden. Uiteraard heeft u nog de mogelijkheid om de bezetting te veranderen, voordat deze definitief wordt gemaakt. Door simpelweg de ingeplande stembureauleden te verslepen in de inzetplanning kunnen deze worden verplaatst naar de reservelijst, een andere functie of een ander stembureau.

Nadat de inzetplanning volledig is, kan deze definitief worden gemaakt. Alle ingeplande stembureauleden worden automatisch per e-mail op de hoogte gebracht van de voorlopige inzetplanning. U bent geheel vrij om de inhoud en de lay-out van de automatisch gegenereerde e-mails aan te passen naar de wensen en huisstijl van uw gemeente.

Tijdswinst
Doordat de stembureauleden zelf hun aanmelding regelen en de indeling automatisch wordt bepaald, resulteert het gebruik van de Self Service in een enorme tijdswinst voor de benoeming en indeling van de stembureauleden. Om hun zitting op het stembureau te garanderen worden er automatisch per e-mail herinneringen aan de stembureauleden verzonden.

Stemhulp: Dé ondersteuning op de verkiezingsdag

De gang van zaken op een stembureau zijn vastgelegd in de Kieswet, toch werkt niet elke gemeente hetzelfde. De stembureaumodule is voorbereid op het flexibel inrichten van de ondersteuning van de voorzitters op de verkiezingsdag.

Overzicht en controle
Door gebruik te maken van alle faciliteiten van de stembureaumodule heeft u grip op elke situatie gedurende de verkiezingsdag. U kunt actief anticiperen en u krijgt automatisch de gewenste informatie op basis van wat er in de stembureaus gebeurt. Denk bijvoorbeeld bij een hogere opkomst dan het aantal beschikbare stembiljetten in een stembureau. Het dashboard van de Stembureaumodule helpt u om in één oogopslag te zien hoe de stembureaus ervoor staan.

De stembureaus worden begeleid in het verloop van de verkiezingsdag. Van het openen van het stembureau tot aan de Sneltelling van de stemmen zal de stembureaumodule hulpmiddelen aanbieden.

Meldingen en berichten
De stembureaumodule is voorzien van diverse geautomatiseerde meldingen, zodat u altijd op de hoogte blijft en vroegtijdig kunt anticiperen. Stembureaus kunnen u tevens door middel van berichten op de hoogte brengen van afwijkende situaties of wanneer zij meer informatie van u wensen. Heeft u een bericht voor alle stembureaus? Geen probleem, u stuurt eenvoudig naar alle bureaus hetzelfde bericht.

De belangrijkste informatie binnen handbereik
Gedurende de verkiezingsdag zijn er verschillende gegevens die van belang zijn voor het hoofdstembureau. Zijn alle stembureauleden aanwezig? Zijn alle materialen goed bezorgd? Kunnen de stembureaus open? Hoeveel kiezers zijn er al geweest? Zijn de stembureaus begonnen met de telling? Al deze informatie zult u terugvinden in de stembureaumodule.

Heeft u interesse in onze Stembureaumodule? Neem dan vrijblijvend met ons contact op.