Verkiezing in beeld

Zodra de verkiezingsdag achter de rug is volgt het bekend maken van de uitslag. Uiteraard wilt u graag gemakkelijk en overzichtelijk de uitslag bekend maken, zodat een ieder kan bekijken hoe de stemming is verlopen in de gemeente. Om dit mogelijk te maken bieden wij u daarvoor Verkiezinginbeeld.nl, de interactieve grafieken module van TSA Verkiezingen bv. Via deze module kunt u eenvoudig de uitslag openbaar beschikbaar stellen via een voor uw gemeente specifieke weblink!

Publiceren van de uitslag
Zodra u de volledige uitslag per kandidaat per stembureau heeft ingelezen in Elektor, kunt u de uitslag publiceren. Dat doet u eenvoudig met één druk op de knop vanuit Elektor. De volledige lijstuitslag, gebaseerd op de kandidaatsuitslag, wordt gepubliceerd en kan vervolgens indien gewenst beschikbaar worden gesteld.

Activeren interactieve grafieken
De uitslag is pas openbaar beschikbaar zodra u dat aangeeft. Dat doet u via het grafiekenmenu op www.verkiezingsportal.nl/mijn-portal. U vindt hier het tabblad 'Interactieve grafieken' waarop u kunt aangeven welke grafiek u geschikt vindt om openbaar toegankelijk te maken. Meerdere grafieken activeren is uiteraard mogelijk.

Voor de publicatie van uw uitslagen bieden wij de volgende interactieve grafieken:

  • Uitslag op kaart: per stembureau een aangegeven locatie met visueel getoond hoe de uitslag is
  • Totaalgrafiek: per stembureau de totale opkomst en grootste partij
  • Staafgrafiek: per stembureau de uitslag van de deelnemende partijen

Unieke URL
De interactieve grafieken worden beschikbaar gesteld op het domein verkiezinginbeeld.nl. Iedere gemeente krijgt een uniek subdomein waarmee de grafieken te benaderen zijn. Zo zal de URL als volgt worden opgebouwd: https://*uwgemeente*.verkiezinginbeeld.nl. Deze URL kunt u via de gewenste media delen. De URL voor uw gemeente wordt getoond op het tabblad bij de grafiekinstellingen. Om vooraf te bepalen welke grafieken u beschikbaar wilt stellen, kunt u met een aparte URL eerst zelf de grafieken bekijken.