Nieuws

Nieuwsbrief juni 202301-06-2023

Het Ledenportal

Het Ledenportal is een uitbreiding op onze Cloud-oplossing Het Verkiezingsportal. Vanuit Het Verkiezingsportal geeft u de leden uit uw ledenbestand individueel toegang tot het Ledenportal. Vanaf dat moment kunnen uw leden via computer, smartphone of tablet inloggen op het Ledenportal. Per onderdeel heeft u de volledige controle op welk moment en voor wie het onderdeel beschikbaar is. De volgende onderdelen kunnen beschikbaar worden gemaakt voor uw leden:

 • Uitvragen beschikbaarheid en voorkeuren
 • Controleren en bijwerken persoons- en detailgegevens
 • Starten van de e-learning in Stembureautraining.nl
 • Indelingsgegevens bekijken
 • Benoemingsformulieren en overige documenten downloaden
 • Enquête om de ervaringen te delen
 • Contact met uw gemeente via de geïntegreerde berichtenbox
 • Extra informatie delen met uw leden, zoals links naar nuttige websites, Webinars etc.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? We verzorgen graag een demo om u een beeld te geven van de mogelijkheden.

De Stempas Scanner en de Stemhulp

De Stempas Scanner App is een uitbreiding op de Stemhulp en maakt het mogelijk voor stembureauleden om een stempas te scannen, waarna automatisch wordt gecontroleerd of de stempas voorkomt in het register van ongeldig verklaarde stempassen (ROS). De App is tijdens de verkiezingen van de Provinciale Staten van 2023 probleemloos en met succes door een groot aantal gemeenten ingezet.

Om het gebruiksgemak van de Stemhulp in combinatie met de Stempas Scanner App te verbeteren wordt het mogelijk om beide apps tegelijk te gebruiken op één enkel device. Zo heeft u toegang tot de uitgebreide mogelijkheden van de Stemhulp gecombineerd met het gemak van de scanfunctionaliteiten van de Stempas Scanner.

Koppeling Verkiezing in Beeld met waarismijnstemlokaal.nl

Een groot aantal gemeenten gebruikt Verkiezing In Beeld om eenvoudig online informatie te delen met inwoners van de gemeente op kaartniveau en in grafieken; zowel voor, op en na de verkiezingsdag. Denk hierbij aan praktische informatie over de beschikbare stemlocaties zoals toegankelijkheid, drukte-indicatie en de uitslag.
Steeds meer gemeenten maken inmiddels ook (verplicht) gebruik van waarismijnstemlokaal.nl. Waarismijnstemlokaal.nl is een initiatief van BZK en de VNG waar gemeenten de beschikbare stemlokalen inclusief kenmerken online beschikbaar kunnen maken.

Het verwerken van de benodigde gegevens in waarismijnstemlokaal.nl is voor de gemeente een behoorlijke klus. Om dit proces te verbeteren wordt het mogelijk gemaakt om vanuit verkiezinginbeeld.nl geautomatiseerd de gegevens door te sturen naar waarismijnstemlokaal.nl. U hoeft dus alleen nog maar uw bureaugegevens vanuit Elektor of Het Verkiezingsportal naar verkiezingijnbeeld.nl te sturen, waarna de gegevens automatisch beschikbaar worden gemaakt op de site van waarismijnstemlokaal.nl

Gebruikerscursussen

Met een gebruikerscursus worden uw (nieuwe) medewerkers in een dagdeel op de hoogte gebracht van alle mogelijkheden van de oplossingen van TSA Verkiezingen. Tijdens de cursus worden alle belangrijke functionaliteiten toegelicht en praktisch toegepast met behulp van casussen en opdrachten. Zo zijn uw medewerkers goed voorbereid voor het doorlopen van het volledige verkiezingsproces met behulp van onze oplossingen.

Diverse gemeenten hebben inmiddels al een cursus voor Het Verkiezingsportal ingepland. Wellicht is een gebruikerscursus ook interessant voor uw medewerkers? Dit kan zowel bij ons in Delft als op uw eigen locatie. Neem voor de prijzen en mogelijkheden vrijblijvend contact met ons op.
Nieuw is dat wij ook uw medewerkers specifiek kunnen trainen en begeleiden in het optimaliseren van het gehele verkiezingsproces binnen uw gemeente.

NVVB Regiobijeenkomsten

In het najaar van 2023 zullen de NVVB regiobijeenkomsten plaatsvinden. Ook op deze bijeenkomsten zult u ons kunnen vinden om kennis te maken of om de laatste ontwikkelingen van TSA Verkiezingen te bekijken. De bijeenkomsten vinden plaats op:

 • Regiocongres Limburg en Noord-Brabant: Dinsdag 3 oktober
 • Regiocongres Gelderland: Donderdag 5 oktober
 • Regiocongres Zuid-Holland/Zeeland en Flevoland/Utrecht: Dinsdag 31 oktober
 • Regiocongres Drenthe, Friesland, Groningen en Overijssel: Donderdag 23 november
We zouden het erg leuk vinden u op één van deze bijeenkomsten te ontvangen bij onze stand!