Nieuws

Nieuwsbrief 10 juni 2020

Verkiezingsportal.nl wordt vernieuwd

TSA Verkiezingen heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan de nieuwe look and feel van het verkiezingsportal. In de portal kunt u veel zaken zelf regelen. Binnenkort komt het vernieuwde verkiezingsportal.nl ook voor u beschikbaar.

Gebruikersbijeenkomsten online

Vanwege het coronavirus hebben wij de fysieke gebruikersbijeenkomsten moeten annuleren. Wij hebben inmiddels alle betrokkenen hiervan op de hoogte gebracht. De gebruikersbijeenkomsten zullen volledig online gaan plaatsvinden.

Vernieuwde Stemhulp enthousiast ontvangen

De vernieuwde Stemhulp is tijdens de gebruikersbijeenkomsten enthousiast ontvangen. Dat blijkt mede uit de vele positieve reacties die wij hebben ontvangen. De Stemhulp ondersteunt de gemeente en de voorzitter aan de hand van digitale checklijsten en bewaakt gedurende de verkiezingsdag het gehele proces.

Voordelen Stemhulp:

 • Overzicht: Team Verkiezingen heeft live inzage in de voortgang en opkomst van alle stembureaus.
 • Hulp op de verkiezingsdag: ondersteunt de voorzitter door middel van meerdere digitale checklijsten en leidt uw voorzitter gedurende de dag door het proces.
 • Directe communicatie: makkelijk in contact met individuele, meerdere of alle stembureaus in uw gemeente.
 • Live opkomst verwerken: direct tijdens het controleren van de stempassen, volmachtsbewijzen en kiezerspassen de opkomst verwerken.
 • Sneltelling: dankzij de eenvoudige manier van het verwerken van de sneltelling, kunt u snel de voorlopige uitslag vaststellen.
 • Presentatie: uw inwoners kunnen de opkomst live volgen via Verkiezing in Beeld.
 • Synchronisatie met Elektor: door de koppeling tussen Elektor en de Stemhulp heeft u de mogelijkheid om eenvoudig en snel de opkomst en sneltelling over te nemen.
 • Device-onafhankelijk: dus deze kan op zowel pc, laptop, MacBook, tablet als een smartphone worden gebruik.

De prijs van de Stemhulp is gebaseerd op het aantal inwoners van uw gemeente.

Cursussen Elektor

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen, die op woensdag 17 maart worden gehouden, organiseren wij ter voorbereiding Elektor cursussen voor beginnende en gevorderde gebruikers.

Op dit moment hebben wij de volgende cursusdagen nog beschikbaar:

 • Basiscursus - donderdag 8 oktober 2020 (nog 4 plekken)
 • Basiscursus - dinsdag 3 november 2020 (nog 1 plek)
 • Gevorderden cursus - donderdag 12 november (nog 3 plekken)

Indien u interesse heeft in een cursus, maar niet kan op bovenstaande cursusdata of als de cursus vol zit, dan zullen wij samen met u kijken naar de mogelijkheden.

Bij interesse voor één van de cursusdata kunt u zich per e-mail aanmelden via verkiezingen@tsagroup.nl

Cursussen ten tijden van het coronavirus

Vanaf september gaan wij weer starten met onze cursussen. TSA Verkiezingen volgt hierbij de dan geldende richtlijnen van het RIVM. Wij zullen deze tijdig met de cursisten delen.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer 015-251.61.41