Nieuws

Nieuwsbrief december 2018

NVVB jubileumcongres april 2019

Dit jaar vindt op 17 en 18 april het NVVB jaarcongres plaats in Noordwijkerhout; hét evenement waar medewerkers van Burgerzaken van gemeenten uit het hele land samenkomen. De NVVB viert aankomend jaar haar 25-jarig bestaan. Het thema voor de jubileumeditie van het landelijk congres is 'Kleurrijk Burgerzaken'. Uiteraard zal TSA Verkiezingen aanwezig zijn met een stand op de beursvloer. Wij kijken ernaar uit velen van jullie tijdens dit evenement weer te ontmoeten.

Vernieuwde e-learning zeer enthousiast ontvangen

De voorbereiding op de verkiezingen van 2019 is bij alle gemeenten inmiddels in volle gang. Een essentiële stap in dit proces is het verzorgen van een training voor een ieder die zitting zal nemen op het stembureau. Stembureautraining.nl, het online e-learning platform van TSA Verkiezingen biedt hierin voor veel gemeenten uitkomst. Inmiddels zijn een aantal gemeenten al aan de slag gegaan met het inrichten van hun e-learning omgeving. De uitgebreide instructieteksten die door ons team zijn aangepast voor de verkiezingen van aankomend jaar en de nieuw toegevoegde functionaliteiten zijn zeer enthousiast ontvangen. Uiteraard horen we het graag als u vragen heeft met betrekking tot het inrichten van uw e-learning omgeving of informatie wenst te ontvangen over Stembureautraining.nl.

Stemhulp ontwikkelingen

De Stemhulp is een communicatiemiddel dat het bureau Verkiezingen van uw gemeente en de voorzitters op de stembureaus met elkaar in verbinding brengt op de verkiezingsdag. De Stemhulp kan gebruikt worden op tablets, smartphones, laptops etc. zodat gemeenten niet hoeven te investeren in speciale hardware. Het dashboard helpt gemeenten om in één oogopslag te zien hoe de stembureaus ervoor staan. Door altijd de belangrijkste informatie binnen handbereik te hebben en eenvoudig te kunnen communiceren met één of meerdere stembureaus tegelijk heeft u grip op elke situatie gedurende de verkiezingsdag. In navolging van het succesvol gebruik van de Stemhulp tijdens de Gemeenteraadverkiezingen in 2018 wordt dit product momenteel verder doorontwikkeld om de gemeenten nog beter te kunnen ondersteunen.

Elektor release januari 2019

De volgende release van Elektor staat gepland voor medio januari 2019.

Kerst & nieuwjaarswens

Het jaar 2018 loopt alweer bijna ten einde. TSA Verkiezingen kijkt terug op een mooi jaar waarin wij onder andere het nieuwe uiterlijk van Elektor hebben gelanceerd. Namens het gehele team van TSA Verkiezingen wensen wij u fijne feestdagen en ook voor 2019 een goed verkiezingsjaar!

Kerst 2018