Nieuws

Nieuwsbrief februari 2019

Nog minder dan 5 weken en dan is het zover; de provinciale staten- en waterschapsverkiezingen! Inmiddels zijn er via Stembureautraining.nl, het online e-learning platform van TSA Verkiezingen al meer dan 15.000 stembureauleden opgeleid. Zij zijn er al klaar voor… Uw gemeente ook?

Elektor release februari

De volgende release van Elektor staat gepland op 27 februari.

Elektor versie voor Provincie Zeeland

Voor de aankomende Provinciale Statenverkiezing gaat de Provincie Zeeland gebruik maken van Elektor! De aangepaste versie van Elektor maakt het voor het provinciehuis in Middelburg mogelijk om een lijstuitslag te presenteren op de verkiezingsavond. Deze lijstuitslag zal worden samengesteld op basis van de sneltelling van alle gemeenten binnen de provincie Zeeland. Hierbij kan de sneltelling van alle gemeenten in de provincie Zeeland die Elektor gebruiken automatisch worden overgenomen in deze aangepaste Elektor versie. Voor het presenteren van de lijstuitslag zal gebruik worden gemaakt van de onlinepresenteermogelijkheden die Elektor biedt via verkiezinginbeeld.nl.

Vernieuwde Stemhulp opgeleverd

Afgelopen week is de vernieuwde Stemhulp opgeleverd aan verschillende gemeenten. De Stemhulp is een device-onafhankelijk communicatiemiddel dat het bureau Verkiezingen en de voorzitters op de stembureaus in een gemeente met elkaar in verbinding houdt op de verkiezingsdag. Het dashboard helpt men om in één oogopslag te zien hoe de stembureaus in de gemeente ervoor staan. Door altijd de belangrijkste informatie binnen handbereik te hebben en eenvoudig te kunnen communiceren met één of meerdere stembureaus tegelijk hebben gemeenten grip op elke situatie gedurende de verkiezingsdag.

Ondersteuning op locatie

Onze helpdesk staat dagelijks voor u klaar om vragen over onze producten te beantwoorden. Soms kan het ook prettig zijn om wat uitgebreider uw vragen te bespreken en adviezen op maat te ontvangen. Ook dan staan wij graag voor u klaar! Op aanvraag biedt TSA Verkiezingen persoonlijke ondersteuning op locatie om u en uw team gedurende één dagdeel of langer op weg te helpen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via verkiezingen@tsagroup.nl of 015-2516141.

NVVB Jubileumcongres 2019

Vanaf volgende week kan men zich inschrijven voor deelname aan het NVVB Jubileumcongres op 18 & 19 april 2019, te Noordwijk. Ook dit jaar zal TSA Verkiezingen aanwezig zijn als standhouder. We zijn momenteel bezig met de voorbereidingen hierop en kijken er naar uit om u (weer) te zien!