Nieuws

Nieuwsbrief juli 2017

Via deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de mogelijkheden van de nieuwe stembureaumodule die is ontwikkeld door TSA Group Delft bv.

De stembureaumodule van TSA Group Delft bv, dé ondersteuning tijdens het verkiezingsproces!
De nieuwe stembureaumodule van TSA Group Delft bv is een uitgebreid en gebruiksvriendelijk hulpmiddel tijdens het verkiezingsproces. De stembureaumodule is device-onafhankelijk en aanpasbaar naar de wensen, werkwijze en eisen van uw gemeente.

Self-Service: Aanmelding van stembureauleden
U kunt uw stembureauleden eenvoudig uitnodigen om zitting te nemen tijdens de verkiezingsdag. Ieder stembureaulid heeft de mogelijkheid om via de Self-Service zijn of haar beschikbaarheid aan te geven en welke voorkeuren hij of zij heeft voor de betreffende dag. Op basis van de voorkeuren van de aangemelde stembureauleden, de benodigde inzet en de eisen die de gemeente heeft gesteld, zal de meest ideale indeling voor ieder stembureau automatisch worden bepaald.

Wilt u naast de voorkeur meer weten van uw stembureauleden? U kunt gemakkelijk de stembureauleden de mogelijkheid geven om aanvullende gegevens op te geven. Denk hierbij aan dieetwensen of allergieën.

Flexibel en overzichtelijk
U ziet in één oogopslag of de bezetting van de stembureaus compleet is en welke leden benoemd kunnen worden. Uiteraard heeft u nog de mogelijkheid om de bezetting te veranderen, voordat deze definitief wordt gemaakt. Door simpelweg de ingeplande stembureauleden te verslepen in de inzetplanning kunnen deze worden verplaatst naar de reservelijst, een andere functie of een ander stembureau.

Nadat de inzetplanning volledig is, kan deze definitief worden gemaakt. Alle ingeplande stembureauleden worden automatisch per e-mail op de hoogte gebracht van de voorlopige inzetplanning. U bent geheel vrij om de inhoud en de lay-out van de automatisch gegenereerde e-mails aan te passen naar de wensen en huisstijl van uw gemeente.

Tijdswinst
Doordat de stembureauleden zelf hun aanmelding regelen en de indeling automatisch wordt bepaald, resulteert het gebruik van de Self-Service in een enorme tijdswinst voor de benoeming en indeling van de stembureauleden. Om hun zitting op het stembureau te garanderen worden er automatisch per e-mail herinneringen aan de stembureauleden verzonden.

Stemhulp: De ondersteuning op de verkiezingsdag
De gang van zaken op een stembureau zijn vastgelegd in de Kieswet, toch werkt niet elke gemeente hetzelfde. De stembureaumodule is voorbereid op het flexibel inrichten van de ondersteuning van de voorzitters op de verkiezingsdag.

Overzicht en controle
Door gebruik te maken van alle faciliteiten van de stembureaumodule heeft u grip op elke situatie gedurende de verkiezingsdag. U kunt actief anticiperen en u krijgt automatisch de gewenste informatie op basis van wat er in de stembureaus gebeurt. Denk bijvoorbeeld bij een hogere opkomst dan het aantal beschikbare stembiljetten in een stembureau. Het dashboard van de Stembureaumodule helpt u om in één oogopslag te zien hoe de stembureaus ervoor staan.

De stembureaus worden begeleid in het verloop van de verkiezingsdag. Van het openen van het stembureau tot aan de sneltelling van de stemmen zal de stembureaumodule hulpmiddelen aanbieden.

Meldingen en berichten
De stembureaumodule is voorzien van diverse geautomatiseerde meldingen, zodat u altijd op de hoogte blijft en vroegtijdig kunt anticiperen. Stembureaus kunnen u tevens door middel van berichten op de hoogte brengen van afwijkende situaties of wanneer zij meer informatie van u wensen. Heeft u een bericht voor alle stembureaus? Geen probleem, u stuurt eenvoudig naar alle bureaus hetzelfde bericht.

De belangrijkste informatie binnen handbereik
Gedurende de verkiezingsdag zijn er verschillende gegevens die van belang zijn voor het hoofdstembureau. Zijn alle stembureauleden aanwezig? Zijn alle materialen goed bezorgd? Kunnen de stembureaus open? Hoeveel kiezers zijn er al geweest? Zijn de stembureaus begonnen met de telling? Al deze informatie zult u terugvinden in de stembureaumodule.

Kosten en oplevering
De stembureaumodule zal in twee fasen worden opgeleverd. De Self-Service zal vanaf september inzetbaar zijn. De Stemhulp zal per december beschikbaar worden, waarbij er voldoende tijd en aandacht zal worden besteed aan instructie voor de gebruikers.

U heeft de keuze om de stembureaumodule als geheel of in onderdelen aan te schaffen.

Meer informatie over de stembureaumodule
De stembureaumodule kan als totaaloplossing of als losse onderdelen worden afgenomen. De Self-Service en Stemhulp zijn geheel afzonderlijk van elkaar inzetbaar. Heeft u interesse in één van de onderdelen, wilt u meer informatie over de mogelijkheden of een presentatie? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op via verkiezingen@tsagroup.nl of 015 – 251 61 41.

Cursussen Elektor
In de aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen organiseert TSA Group Delft bv wederom gebruikerscursussen voor Elektor. De cursussen worden gegeven op ons kantoor in Delft en nemen ongeveer één dagdeel (4 uur) in beslag.

De kosten voor de cursussen op ons kantoor bedragen €175,00 voor de eerste deelnemer en €150,00 vanaf de tweede deelnemer van dezelfde gemeente. De cursus begint om 10:00 uur en wordt inclusief lunch aangeboden.

Op dit moment zijn de volgende cursusdata vastgelegd

  • dinsdag 26 september 2017
  • donderdag 12 oktober 2017
  • dinsdag 17 oktober 2017
  • donderdag 26 oktober 2017
  • dinsdag 31 oktober 2017
  • donderdag 2 november 2017
  • dinsdag 14 november 2017

Indien blijkt dat de cursusdagen snel gevuld raken dan zullen wij uiteraard extra data bekend maken. Bij interesse voor één van de cursusdata kunt u zich per e-mail aanmelden op verkiezingen@tsagroup.nl.

Cursus op maat
Heeft u meer behoefte aan een cursus op maat? Dan is het ook mogelijk om een cursusdag naar wens te organiseren. Bij voldoende deelnemers van dezelfde gemeente, kan worden afgeweken van de reguliere data en in overleg een groepscursus op maat worden aangeboden op ons kantoor.

Daarnaast is het mogelijk dat we op afspraak een cursus plannen bij u op locatie. Voor meer informatie daarover en een prijsopgave kunt u contact met ons opnemen.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% btw.

Mocht u vragen hebben over deze nieuwsbrief, of u wilt meer informatie ontvangen over een van de genoemde onderwerpen, dan zijn wij graag bereid extra toelichting te geven.