Nieuws

Nieuwsbrief september 2017

In deze nieuwsbrief vindt u de meest recente informatie met betrekking tot de verkiezingsproducten van
TSA Verkiezingen bv.

Nieuwe release Elektor
Deze week is de volgende release van Elektor beschikbaar. Het betreft hier versie 5.2.12.979. Deze versie bevat onder andere de volgende wijzigingen:

  • BRP-koppeling met diverse gegevensmakelaars
  • Import Excel-bestand met kandidaatuitslag
  • Importeren stembureaukenmerken
  • Stembureaulid kenmerken
  • Self-Service (alleen met extra abonnement)
  • Controle eenmalig voorkomen BSN
  • Filter leden op BSN

Meer informatie over de wijzigingen vindt u in de release notes van Elektor. Na installatie van de update kunt u de release notes in Elektor raadplegen via Help > Versie detail-informatie.

NVVB regiocongres
Op donderdag 2 november organiseert de NVVB een regiocongres voor de regio's Friesland en Noord-Oost & Overijssel in Assen. Tijdens dit congres zijn wij aanwezig met een ruime stand. U treft ons aan in stand 23 en 24. Gedurende dit congres zullen wij onder andere de herziene presentatiemodule, stembureaumodule en de
e-learningmodule aan u tonen. Ook kunt u op onze stand kosteloos de TSA verkiezingskalender .

De stembureaumodule
De nieuwe stembureaumodule van TSA Group Delft bv is een uitgebreid en gebruiksvriendelijk hulpmiddel tijdens het verkiezingsproces. De stembureaumodule is device-onafhankelijk en aanpasbaar naar de wensen, werkwijze en eisen van uw gemeente. De stembureaumodule bestaat uit de onderdelen Self-Service en Stemhulp.

Self-Service: Aanmelding van stembureauleden
U kunt uw stembureauleden eenvoudig uitnodigen om zitting te nemen tijdens de verkiezingsdag. Ieder stembureaulid heeft de mogelijkheid om via de Self-Service zijn of haar beschikbaarheid aan te geven en welke voorkeuren hij of zij heeft voor de betreffende dag. Op basis van de voorkeuren van de aangemelde stembureauleden, de benodigde inzet en de eisen die de gemeente heeft gesteld, zal de meest ideale indeling voor ieder stembureau automatisch worden bepaald.

Wilt u naast de voorkeur meer weten van uw stembureauleden? U kunt gemakkelijk de stembureauleden de mogelijkheid geven om aanvullende gegevens op te geven. Denk hierbij aan dieetwensen of allergieën.

Stembureauportal Voorkeuren

Flexibel en overzichtelijk
U ziet in één oogopslag of de bezetting van de stembureaus compleet is en welke leden benoemd kunnen worden. Uiteraard heeft u nog de mogelijkheid om de bezetting te veranderen, voordat deze definitief wordt gemaakt.

Nadat de inzetplanning volledig is, kan deze definitief worden gemaakt. Alle ingeplande stembureauleden worden automatisch per e-mail op de hoogte gebracht van de voorlopige inzetplanning. U bent geheel vrij om de inhoud en de lay-out van de automatisch gegenereerde e-mails aan te passen naar de wensen en huisstijl van uw gemeente.

Tijdwinst
Doordat de stembureauleden zelf hun aanmelding regelen en de indeling automatisch wordt bepaald, resulteert het gebruik van de Self-Service in een enorme tijdswinst voor de benoeming en indeling van de stembureauleden. Om hun zitting op het stembureau te garanderen worden er automatisch per e-mail herinneringen aan de stembureauleden verzonden.

Stemhulp: De ondersteuning op de verkiezingsdag
De gang van zaken op een stembureau zijn vastgelegd in de Kieswet, toch werkt niet elke gemeente hetzelfde. De stembureaumodule is voorbereid op het flexibel inrichten van de ondersteuning van de voorzitters op de verkiezingsdag.

Overzicht en controle
Door gebruik te maken van alle faciliteiten van de stembureaumodule heeft u grip op elke situatie gedurende de verkiezingsdag. U kunt actief anticiperen en u krijgt automatisch de gewenste informatie op basis van wat er in de stembureaus gebeurt. Denk bijvoorbeeld bij een hogere opkomst aan het aantal beschikbare stembiljetten in een stembureau. Het dashboard van de Stembureaumodule helpt u om in één oogopslag te zien hoe de stembureaus ervoor staan.

De stembureaus worden begeleid in het verloop van de verkiezingsdag. Van het openen van het stembureau tot aan de sneltelling van de stemmen zal de stembureaumodule hulpmiddelen aanbieden.

Stembureauportal Dashboard

Meldingen en berichten
De stembureaumodule is voorzien van diverse geautomatiseerde meldingen, zodat u altijd op de hoogte blijft en vroegtijdig kunt anticiperen. Stembureaus kunnen u tevens door middel van berichten op de hoogte brengen van afwijkende situaties of wanneer zij meer informatie van u wensen. Heeft u een bericht voor alle stembureaus? Geen probleem, u stuurt eenvoudig naar alle bureaus hetzelfde bericht.

De belangrijkste informatie binnen handbereik
Gedurende de verkiezingsdag zijn er verschillende gegevens die van belang zijn voor het hoofdstembureau. Zijn alle stembureauleden aanwezig? Zijn alle materialen goed bezorgd? Kunnen de stembureaus open? Hoeveel kiezers zijn er al geweest? Zijn de stembureaus begonnen met de telling? Al deze informatie zult u terugvinden in de stembureaumodule.

Meer informatie over de stembureaumodule
De stembureaumodule kan als totaaloplossing of als losse onderdelen worden afgenomen. De Self-Service en Stemhulp zijn geheel afzonderlijk van elkaar inzetbaar. Heeft u interesse in één van de onderdelen, wilt u meer informatie over de mogelijkheden of een presentatie? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op via verkiezingen@tsagroup.nl of 015 - 251 61 41.

 

Heeft u de nieuwsbrief niet per e-mail ontvangen? Dan kunt u dit kenbaar maken via verkiezingen@tsagroup.nl.