Over Elektor

Elektor is voor veel gemeenten een onmisbaar hulpmiddel bij verkiezingen. Het programma bevat alle functies die nodig zijn om de verschillende fases van het verkiezingstraject probleemloos te doorlopen. Met Elektor haalt een gemeente met minimale inspanningen het maximale uit elke verkiezing.

Eén van de sterke punten van Elektor is de uitgebreide stembureau-administratie. Elektor biedt onder andere ondersteuning bij het indelen van de stembureaus, de stembureauleden administratie, het administreren van de vergoedingen en het verzorgen van de correspondentie. Door de ingebouwde koppeling met Google Maps kan elke gemeente vanuit Elektor heel eenvoudig een kaart publiceren met alle stembureaulocaties.

Internet presentatiemodule

Naast de standaard mogelijkheid voor het tonen van grafieken binnen Elektor heeft TSA ook een modern vormgegeven internet presentatiemodule ontwikkeld. Door middel van deze module kunnen de (tussentijdse) verkiezingsuitslagen, zetelverdelingen, prognoses en vergelijkende overzichten op elk gewenst moment tijdens de uitslagverwerking en op elke gewenste locatie worden gepresenteerd. De presentaties kunnen worden gegeven op basis van lijstuitslagen, waardoor al vroegtijdig met het tonen van de voorlopige uitslagen kan worden begonnen. Zeker met het oog op de komende verkiezingen, waarbij juist de presentaties een belangrijke rol spelen, zal deze module van toegevoegde waarde zijn.

Verder zijn de (tussentijdse) uitslagen met één druk op de knop direct te publiceren op Twitter en andere social media. De gemeente heeft zelf controle over de gegevens die gepresenteerd zullen worden. Daarnaast heeft de gemeente de mogelijkheid om de grafieken op te nemen op bijvoorbeeld haar eigen website. Om die reden stelt TSA de internet presentatiemodule zonder verdere kosten ter beschikking aan alle nieuwe en bestaande Elektor abonnees.