Nieuws

Nieuwsbrief 16 mei 2019

Over precies een week wordt de verkiezing voor de Nederlandse leden van het Europees Parlement gehouden. Het einde van een lange periode aan voorbereidingen, verkiezingen en verdere voorbereidingen is hiermee bijna in zicht.

Wij wensen u veel succes bij deze eindsprint en een goed verloop van de aankomende verkiezing!

Openingstijden helpdesk op de verkiezingsdag

Tijdens de aanstaande verkiezing van donderdag 23 mei 2019 is onze helpdesk bereikbaar van 07.00 uur 's ochtends tot 23.00 uur 's avonds. Op vrijdag 24 mei 2019 zijn wij bereikbaar vanaf 09.00 uur tot 17.00 uur.

U kunt onze helpdesk telefonisch bereiken via 015 - 251 61 41. Om onnodige wachttijd te voorkomen kunt u ook per e-mail contact opnemen via verkiezingen@tsagroup.nl.

Laatste tips

Om de verkiezingsdag goed te laten verlopen, hebben wij voor u nog enkele tips op een rijtje gezet:

Zorg ervoor dat u in alle systemen in kunt loggen; door alle gebruikersgegevens paraat te hebben kunt u onaangename verrassingen voorkomen.

  • Zorg ervoor dat uw ICT-afdeling volledig op de hoogte is van de systemen die u inzet op de verkiezingsavond. Zij dienen onder andere rekening te houden met de beschikbaarheid van de diverse servers en eventuele geplande back-up processen uit te stellen of anders in te plannen.
  • Zorg ervoor dat u de laatste versie van Elektor gebruikt (5.3.2.1009). Dit kunt u controleren via Systeem > Versie informatie.
  • Zorg ervoor dat u vóór de verkiezingsdag het aantal kiesgerechtigden per stembureau heeft ingevoerd. Hiermee wordt de opkomst berekend in Elektor. Dit kunt u invoeren via Verkiezing > Stembureaus > Kiezers.
  • Voor het aanmaken van de OSV-bestanden is het nodig om de geselecteerde verkiezing te vergrendelen zodat deze in de status ‘Stemverwerking’ komt. Dit is het gemakkelijkst via het actiepaneel: Verkiezing > Acties > Naar status ‘Stemverwerking’. Nadat u de bestanden heeft aangemaakt kunt u dezelfde knop gebruiken om terug te gaan naar de status ‘Voorbereiding’.
  • Voor het testen van de (online) presentatie module kunt u eventueel een proefverkiezing aanmaken met een afwijkende datum. Dit kunt u doen door de optie ‘Proefverkiezing’ aan te vinken bij het aanmaken van een verkiezing.
  • Zorg ervoor dat Elektor op de verkiezingsdag in de status ‘Stemverwerking’ staat.

Enquête

Wij zijn er trots op dat onze producten mede ontwikkeld zijn door de input van meerdere gemeenten. Om het succes van onze producten ook richting de toekomst te kunnen waarborgen zullen wij na afloop van de aankomende verkiezing alle hoofdcontactpersonen uitnodigen voor deelname aan een online enquête. Wordt vervolgd…

Winnaar ‘raad-en-win’ actie NVVB-jubileumcongres

Op de stand van TSA Verkiezingen konden bezoekers van het NVVB-jubileumcongres dit jaar deelnemen aan onze ‘raad-en-win’ actie. De opgave was om het juiste aantal paaseitjes te raden in de vaas. Menig bezoeker heeft een gokje gewaagd.

Wij kunnen nu onthullen dat er maar liefst 576 paaseitjes in de vaas zaten. De gemeente Westland zat er het meest dichtbij met 559 paaseitjes en is daarom de winnaar van 50 licenties voor het TSA e-learning platform. Van harte gefeliciteerd!