Nieuws

Nieuwsbericht 7 oktober 2020

Gezondheidscheck stembureauleden

Voordat uw stembureauleden zitting mogen nemen op een stembureau, moet uw gemeente een gezondheidscheck afnemen. Indien blijkt dat een lid niet voldoet aan de eisen van deze gezondheidscheck, door bijvoorbeeld aan te geven gezondheidsklachten te hebben, zal dit lid geen zitting mogen nemen. Om dit proces voor de gemeenten te automatiseren heeft TSA Verkiezingen een gezondheidscontrole module ontwikkeld. In deze module kunt u uw leden online een gezondheidscheck laten doen, en zullen de resultaten direct voor u inzichtelijk worden. De module wordt standaard compleet opgeleverd, maar kan volledig naar eigen wens worden aangepast door vragen en teksten toe te voegen of aan te passen.

Enquête stembureauleden

Wilt u na afloop weten hoe uw stembureauleden de verkiezingsdag hebben ervaren? Maak gebruik van de enquête mogelijkheid van TSA Verkiezingen. De enquête wordt standaard opgeleverd met een uitgebreide vragenlijst en is volledig aanpasbaar naar de wensen van uw gemeente.

Mijn verkiezingsportal

De afgelopen maanden hebben wij op de achtergrond hard gewerkt aan het nieuwe verkiezingsportal en deze is nu online! De vernieuwde portal is overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en heeft een frisse uitstraling. U kunt met uw bestaande verkiezingsportal gegevens inloggen via https://mijn.verkiezingsportal.nl/aanmelden. Als u uw gebruikersnaam of wachtwoord bent vergeten, of als u niet beschikt over inloggegevens, neem dan contact met ons op via verkiezingen@tsagroup.nl. 

Uitbreiding Stemhulp

Wilt u op kaartniveau aan uw inwoners laten zien op welk stembureau het druk is? Maak gebruik van de Stemhulp van TSA Verkiezingen. Uw voorzitter geeft middels de Stemhulp aan hoe druk het is op het stembureau. Uw inwoners kunnen vervolgens live via (gemeentenaam).verkiezinginbeeld.nl de drukte checken en zien op welke stembureaus het rustig is. U kunt deze link ook gebruiken binnen de website van uw gemeenten. Verder krijgen uw inwoners te zien: het adres van het stembureau, openingstijden en andere praktische informatie zoals de toegankelijkheid.

Release Elektor oktober

In week 44 wordt de nieuwe release van Elektor uitgebracht. In deze release zijn nieuwe functionaliteiten en productverbeteringen verwerkt. Onder andere zullen de volgende functionaliteiten worden toegevoegd en of verbeterd:
  • Oplevering vernieuwde presentatiemodule
  • Bureaukenmerken beschikbaar voor Verkiezing in Beeld
  • Uitbreiding Stembureaugegevens
  • Kolom modelnummer beschikbaar bij formulieren
  • Stemhulp menu

Cursussen Elektor

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 organiseren wij Elektor cursussen voor de beginnende en gevorderde gebruikers. 

Op dit moment hebben wij de volgende cursusdagen nog beschikbaar:
  • Basiscursus - woensdag 28 oktober (nog 3 plekken)
  • Gevorderdencursus - woensdag 10 november (nog 4 plekken)
  • Gevorderdencursus - woensdag 18 november (nog 3 plekken)
Indien u interesse heeft in een cursus maar mochten de genoemde cursusdata niet schikken, dan zullen wij samen met u kijken naar de mogelijkheden. 

TSA Verkiezingen volgt bij het geven van de cursus de dan geldende richtlijnen van het RIVM. Op 6 oktober heeft het RIVM nogmaals aangegeven dat onze cursusruimte voldoet aan de gestelde eisen en de cursus veilig kan worden gegeven. 

Bij interesse voor één van de cursusdata kunt u zich per e-mail aanmelden via verkiezingen@tsagroup.nl 

Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen hebben, dan kunt u ons op werkdagen telefonisch bereiken van 09:00 tot 17:00 uur via 015 251 61 41 en per e-mail via verkiezingen@tsagroup.nl