Nieuws

Nieuwsbrief juli 2018

Winactie Stembureautraining.nl

Op 18 en 19 april vond het NVVB-congres plaats in Noordwijkerhout. Tijdens het congres deelden wij een leuke goodie-bag uit met bloembollen. Heeft u de bloembollen ontvangen? Stuur nu uw mooiste foto in van uw bloeiende bloembollen en win voor uw gemeente de eerste 50 deelnemers voor stembureautraining.nl U kunt uw foto sturen naar verkiezingen@tsagroup.nl. Meedoen kan tot 1 oktober 2018 en de winnaar maken wij bekend op onze LinkedIn pagina.

Regionale gebruikersbijeenkomsten

In juni vonden onze regionale gebruikersbijeenkomsten plaats. Langs deze weg danken wij alle gemeenten voor de interessante gesprekken en de positieve feedback. Anders dan vorig jaar zijn wij deze ronde met de deelnemers in gesprek gegaan, zodat de wensen en opmerkingen kenbaar konden worden gemaakt en wij onze producten nog verder kunnen gaan verbeteren. Tijdens de gebruikersbijeenkomsten zijn voornamelijk de volgende zaken aan de orde gekomen waar ons team de komende tijd verder mee aan de slag gaat:

Elektor

 • Het bewerken van sjablonen wordt vereenvoudigd
 • Vanuit logischere plekken gemakkelijk een brief onderhouden
 • Volledig re-design gebruikersinterface

Stembureautraining.nl

 • Toevoeging Pro-module met interactieve onderdelen
 • Examen in stappen
 • Het Proces-verbaal krijgt een nieuw uiterlijk
 • Anonieme omgeving na elke verkiezing

Self-Service

 • Verbetering synchronisatie met Elektor
 • Opmerkingen van uw leden worden meegenomen naar Elektor
 • Geen voorkeur voor bureau of functie

Na de zomer zullen wij via de nieuwsbrief een duidelijke planning met opleverdata versturen.

Stembureaumodule, onderdeel Self-Service

De stembureaumodule van TSA Verkiezingen is een uitgebreid en gebruiksvriendelijk hulpmiddel tijdens het verkiezingsproces. De stembureaumodule is device-onafhankelijk en aanpasbaar naar de wensen, werkwijze en eisen van uw gemeente. Voor de komende verkiezingen bieden wij de mogelijkheid om uw leden voor de Provinciale Staten en Waterschapsverkiezing in één keer uit te nodigen. Voor de verkiezing van het Europees Parlement kunt u uw leden opnieuw uitnodigen om zitting te nemen op het stembureau.

Self-Service: Aanmelding van stembureauleden

U kunt uw stembureauleden eenvoudig uitnodigen om zitting te nemen tijdens de verkiezingsdag. Ieder stembureaulid heeft de mogelijkheid om via de Self-Service zijn of haar beschikbaarheid aan te geven en welke voorkeuren hij of zij heeft voor de betreffende dag. Op basis van de voorkeuren van de aangemelde stembureauleden, de benodigde inzet en de eisen die de gemeente heeft gesteld, zal de meest ideale indeling voor ieder stembureau automatisch worden bepaald.

Wilt u naast de voorkeur meer weten van uw stembureauleden? U kunt gemakkelijk de stembureauleden de mogelijkheid geven om aanvullende gegevens op te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dieetwensen of allergieën.

Flexibel en overzichtelijk
U ziet in één oogopslag of de bezetting van de stembureaus compleet is en welke leden benoemd kunnen worden. Uiteraard heeft u nog de mogelijkheid om de bezetting te veranderen, voordat deze definitief wordt gemaakt. Door simpelweg de ingeplande stembureauleden te verslepen in de inzetplanning kunnen deze worden verplaatst naar de reservelijst, een andere functie of een ander stembureau.

Nadat de inzetplanning volledig is, kan deze definitief worden gemaakt. Alle ingeplande stembureauleden worden automatisch per e-mail op de hoogte gebracht van de voorlopige inzetplanning. U bent geheel vrij om de inhoud van de automatisch gegenereerde e-mails aan te passen naar de wensen en huisstijl van uw gemeente.

Tijdswinst
Doordat de stembureauleden zelf hun aanmelding regelen en de indeling automatisch wordt bepaald, resulteert het gebruik van de Self-Service in een enorme tijdswinst voor de benoeming en indeling van de stembureauleden. Om hun zitting op het stembureau te garanderen worden er automatisch per e-mail herinneringen aan de stembureauleden verzonden.

Heeft u interesse in de Self-Service module of wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via verkiezingen@tsagroup.nl of 015 - 251 61 41.

Cursussen Elektor
In de aanloop naar de verkiezingen van 2019 organiseert TSA Verkiezingen bv wederom gebruikerscursussen voor het softwarepakket Elektor. De cursussen worden gegeven op ons kantoor in Delft en nemen ongeveer één dagdeel (4 uur) in beslag. Wij bieden zowel basis- als gevorderdencursussen aan. U kunt alleen een gevorderdencursus afnemen als u eerder een basiscursus heeft gevolgd.

De kosten voor de cursussen op ons kantoor bedragen €175,00 voor de eerste deelnemer en €150,00 vanaf de tweede deelnemer van dezelfde gemeente. De cursus begint om 10:00 uur en wordt inclusief lunch aangeboden.

Op dit moment zijn de volgende cursusdata vastgelegd:

 • dinsdag 25 september 2018 (Basis)
 • dinsdag 9 oktober 2018 (Gevorderd)
 • donderdag 18 oktober 2018 (Basis)
 • donderdag 25 oktober 2018 (Gevorderd)

Indien blijkt dat de cursusdagen snel gevuld raken dan zullen wij uiteraard extra data beschikbaar maken. Bij interesse voor één van de cursusdata kunt u zich per e-mail aanmelden via verkiezingen@tsagroup.nl.

Cursus op maat
Heeft u meer behoefte aan een cursus op maat? Dan is het ook mogelijk om een cursusdag naar wens te organiseren. Bij voldoende deelnemers van dezelfde gemeente, kan worden afgeweken van de reguliere data en in overleg een groepscursus op maat worden aangeboden op ons kantoor.

Daarnaast is het mogelijk dat we op afspraak een cursus plannen bij u op locatie. Voor meer informatie daarover en een prijsopgave kunt u contact met ons opnemen.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% btw.

Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen hebben, dan horen wij uiteraard graag van u!