Nieuws

Nieuwsbrief maart 2017

De Tweede Kamerverkiezing is van start gegaan. Via deze nieuwsbrief wensen wij u veel succes met de verkiezingsdag en geven wij u nog enkele tips om ook met Elektor helemaal klaar te zijn om de dag succesvol te laten verlopen.

Nieuwe release Elektor

Op 14 maart is een nieuwe release van Elektor beschikbaar gemaakt. Het wordt aangeraden deze update door te voeren indien u tijdens de Tweede Kamerverkiezing gebruik gaat maken van de tussentijdse opkomstfunctionaliteit of de online presentatiemodule. Kijk voor meer informatie op www.verkiezingsportal.nl.

Presentaties

Voor de Tweede Kamerverkiezing hebben wij nog enkele toevoegingen aan de presentatiemodule doorgevoerd. Zo heeft u nu de mogelijkheid om de partijlogo’s te tonen en de schaal van de grafiek vast te zetten. Deze mogelijkheden kunt u instellen onder het menu "Grafieken" op www.verkiezingsportal.nl/mijn-portal.

Beschikbaarheid IT infrastructuur

Het kan zijn dat er geen afspraken zijn gemaakt over de beschikbaarheid van de diverse IT systemen. Om ervoor te zorgen dat u aan het eind van de dag succesvol kunt presenteren en voorlopige uitslagen in Elektor kunt verwerken, is het verstandig om een laatste controle te doen en te zorgen dat de benodigde printers, servers en databases de hele dag beschikbaar zijn. Raadpleeg hiervoor uw systeembeheerder of ICT leverancier.

Aandachtspunten

  • Zorg dat in Elektor de juiste verkiezing is geselecteerd;
  • De afkortingen van de lijsten dienen consequent ingevoerd te zijn bij historische verkiezingen. De presentatiemodule kan daardoor een correcte vergelijking maken. Wij adviseren de afkortingen voor de huidige verkiezing niet aan te passen in verband met het gebruik van partijlogo’s in de grafieken;
  • Controleer de kleuren voor presentaties van de partijen in de huidige en vorige verkiezingen;
  • De verkiezing dient in "Stemverwerking" te staan;
  • Zorg dat het wachtwoord van verkiezingsportal.nl bekend is;
  • Zorg dat het wachtwoord van de online presentatiemodule bekend is. De gebruikersnaam en wachtwoord wijken af van de inloggegevens van verkiezingsportal.nl. U kunt deze beheren op www.verkiezingsportal.nl/mijn-portal;

Mocht u nog vragen hebben, dan is onze Elektor Helpdesk vandaag extra lang te bereiken.

Openingstijden Elektor Helpdesk

Tijdens de verkiezing van woensdag 15 maart 2017 is onze helpdesk bereikbaar van 08.00 uur tot 01.00 uur en op 16 maart 2017 vanaf 8.00 uur via 015 - 251 61 41. Indien noodzakelijk zal de helpdesk op de verkiezingsdag langer open blijven. Om onnodige wachttijden te voorkomen kunt u ook per e-mail contact opnemen via verkiezingen@tsagroup.nl.

Wij wensen u een succesvol verloop van de Tweede Kamerverkiezing!