Nieuws

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwe release Elektor
Om ervoor te zorgen dat Elektor het verkiezingsproces binnen uw gemeente nog beter kan ondersteunen, is er de afgelopen maanden door onze ontwikkelaars veel gedaan om Elektor verder te optimaliseren. De feedback, die wij onder andere tijdens de gebruikersbijeenkomsten hebben verzameld, was hiervoor van grote waarde! De nieuwe release van Elektor (versie 5.2.18) is vanaf vandaag beschikbaar!

Wat kunt u onder andere verwachten:

 • Functieknoppen op formulieren- en e-mailtabblad, ter aanvulling op het rechtermuisknop-menu.
 • Formulier-knop op selectieschermen voor leden, bureaus en kandidaten
 • E-mail-knop op selectiescherm voor leden.
 • Eenvoudig samenvoegvelden toevoegen via 'Bewerk sjabloon'. Samenvoegvelden kunnen worden ingevoegd in Word via Verzendlijsten > Samenvoegvelden invoegen. Afhankelijk van het geopende sjabloon en achterliggende samenvoegdefinitie, worden de beschikbare samenvoegvelden getoond.
 • Extra veld 'Self-Service opmerkingen' bij stembureaulid.
 • Formulierconfiguratiegegevens eenvoudiger te wijzigen via 'Wijzigen'.
 • Formuliergroepen van een formulier op een apart tabblad te onderhouden.
 • Bij het kopiëren van een formulier kan direct een eigen sjabloon als basis worden ingevoegd.
 • In de selectieschermen van leden, bureaus en kandidaten is een 'Alles selecteren'-knop toegevoegd.
 • In rapport 'Basisgegevens - Stembureaus' wordt 'Fax' niet meer getoond en is er meer ruimte voor de contactpersoon
 • In rapport 'Basisgegevens - Verkiezing' wordt nu ook het aantal zetels van de verkiezing getoond.

Redesign Elektor
Op de achtergrond wordt er momenteel hard gewerkt aan een nieuwe gebruikersinterface voor Elektor. Met het nieuwe design willen wij de gebruiksvriendelijkheid van en met name het navigeren in Elektor verbeteren. We hebben hierin al grote stappen gemaakt en verwachten de nieuwe gebruikersinterface in oktober te lanceren. Wanneer de exacte releasedatum bekend is, zullen wij u hiervan op de hoogte brengen.

Benieuwd wat u kunt verwachten? Neem contact met ons op voor een impressie.

Gebruikerscursus Elektor
Zoals in de vorige nieuwsbrief al was aangekondigd organiseren wij in de aanloop naar de verkiezingen van 2019 wederom gebruikerscursussen voor het softwarepakket Elektor. Deze cursussen worden gegeven op ons kantoor in Delft en nemen ongeveer één dagdeel (4 uur) in beslag. Wij bieden zowel basis- als gevorderdencursussen aan.

In de basiscursus leert u alles over de inrichting van het softwarepakket Elektor. Na een theoretische introductie gaat u aan de slag met praktische oefeningen en leert u het verschil tussen beheer en verkiezing. Verder leert u gemakkelijk inzicht te krijgen in uw ledenadministratie en heeft u na de cursus een brede, algemene kennis van het softwarepakket.

De gevorderdencursus is een logisch vervolg op de basiscursus en is bedoeld voor gebruikers die al langer met Elektor werken, en hun gebruik willen optimaliseren. U kunt alleen een gevorderdencursus afnemen als u eerder een basiscursus heeft gevolgd.

De kosten voor de cursussen op ons kantoor bedragen €175,00 voor de eerste deelnemer en €150,00 vanaf de tweede deelnemer van dezelfde gemeente. De cursus begint om 10:00 uur en wordt inclusief lunch aangeboden.

Op dit moment zijn er nog een beperkt aantal plekken beschikbaar op de volgende cursusdata:

 • Dinsdag 25 september 2018 (Basis)
 • Dinsdag 9 oktober 2018 (Gevorderd)
 • Donderdag 18 oktober 2018 (Basis)
 • Donderdag 25 oktober 2018 (Gevorderd)

Bij interesse voor één van de cursusdata kunt u zich per e-mail aanmelden via verkiezingen@tsagroup.nl.

Cursus op maat
Heeft u meer behoefte aan een cursus op maat? Dan is het ook mogelijk om een cursusdag naar wens te organiseren. Bij voldoende deelnemers van dezelfde gemeente, kan worden afgeweken van de reguliere data en in overleg een groepscursus op maat worden aangeboden op ons kantoor.

Daarnaast is het ook mogelijk op afspraak een cursus te plannen bij u op locatie. Voor meer informatie en een prijsopgave vragen wij u contact met ons opnemen.

Alle hierboven genoemde bedragen zijn exclusief 21% btw.

NVVB-regiocongressen
In november zal TSA Verkiezingen als standhouder aanwezig zijn op de volgende regiocongressen van de NVVB:

 • Op donderdag 1 november 2018 in Assen
 • Op woensdag 7 november 2018 in Duiven
 • Op donderdag 15 november 2018 in Vianen

Wij kijken ernaar uit u te ontmoeten!

Mocht u vragen hebben, of u wilt meer informatie ontvangen over één van de genoemde onderwerpen, dan horen wij uiteraard graag van u!