Stembureaumodule

De stembureaumodule is een uitgebreid en gebruiksvriendelijk hulpmiddel tijdens het verkiezingsproces. De stembureaumodule is device-onafhankelijk en aanpasbaar naar de wensen, werkwijze en eisen van uw gemeente.

Self-Service; Aanmelding en indeling van uw stembureauleden

Als gemeente gaat er in aanloop naar een verkiezingsdag veel tijd zitten in het werven en indelen van stembureauleden. De Self-Service is een uitgebreid en gebruiksvriendelijk hulpmiddel dat gemeenten hierbij ondersteunt. Via uw eigen online omgeving kunt u gemakkelijk de beschikbaarheid, eventuele voorkeur voor functie of stembureau en andere relevante gegevens van uw ledenbestand opvragen.

  • Zelf aan-/afmelden: uw stembureauleden kunnen zelf, via computer, smartphone of tablet reageren op uw uitnodiging.
  • Optimale inzetplanning: op basis van uw werkwijze en wensen, de benodigde inzet en de voorkeuren van uw stembureauleden genereert de Self-Service automatisch een optimale (voorlopige) inzetplanning.
  • Gemeente blijft in controle: huisstijl en configuratie zijn aanpasbaar naar de wensen en eisen van uw gemeente. Bovendien behoudt u als gemeente altijd de regie over de uiteindelijke inzetplanning.

Bekijk de korte animatievideo voor een indruk van alle mogelijkheden


Gebruikt uw gemeente Elektor? Door de koppeling tussen Elektor en de Self-Service kunt u eenvoudig al uw beschikbare stembureaus en stembureauleden aanmelden op uw eigen online omgeving. Bovendien beschikt u dan ook over de mogelijkheid om de opgevraagde gegevens terug over te nemen naar Elektor. Ook als uw gemeente geen gebruik maakt van Elektor kunt u de Self-Service inzetten.

Stemhulp; Ondersteunings- en communicatiemiddel op de verkiezingsdag

De Stemhulp is een uitgebreid en gebruiksvriendelijk hulpmiddel dat gemeenten én stembureaus ondersteunt in het vlekkeloos laten verlopen van een verkiezingsdag.

  • Overzicht: Het hoofdstembureau heeft live inzage tijdens de voorbereidingen van en op de verkiezingsdag zelf.
  • Hulp op de verkiezingsdag: de voorzitters van elk stembureau worden geholpen bij het doorlopen van alle benodigde stappen op de verkiezingsdag.
  • Directe communicatie: door middel van automatische meldingen en de mogelijkheid tot het versturen van berichten kunnen vragen direct worden opgepakt.
  • Live opkomst verwerken: direct tijdens het controleren van de stempassen, volmachtsbewijzen en kiezerspassen de opkomst verwerken.
  • Sneltelling: dankzij de eenvoudige manier van het verwerken van de sneltelling, kan ook de voorlopige uitslag gemakkelijk worden geregistreerd.
  • Synchronisatie met Elektor: door de koppeling tussen Elektor en de Stemhulp heeft u de mogelijkheid om eenvoudig en snel de opkomst en sneltelling over te nemen.

Heeft u interesse in meer informatie over onze stembureaumodule of een demo? Neem dan vrijblijvend met ons contact op.